Maastricht

MAASTRICHT (Novum) - Duikers zeggen zondagochtend in de Maas in Maastricht de fiets van de sinds 1993 vermiste Tanja Groen te hebben gevonden. De fiets die is opgevist komt overeen met de beschrijving van de fiets van Groen, zeggen de duikers tegen de regionale omroep L1.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een fiets is opgedoken en zondag is afgeleverd bij de politie. Of het inderdaad de fiets van Groen is, kan hij nog niet zeggen. Er is een onderzoek ingesteld. De fiets werd gevonden aan de zuidrand van de stad. Daar werd vorige week ook al gedoken.

De man die de vindplaats van de fiets aanwees zegt tegen L1 dat het lichaam van Groen waarschijnlijk in de buurt ligt. De studente zou in een vat of rioolbuis in de Maas zijn gedumpt. De politie wil daar verder niet op ingaan.

De destijds 18-jarige Groen is spoorloos sinds ze in de nacht van 31 augustus op 1 september in 1993 van het centrum van Maastricht naar haar kamer in het nabijgelegen dorpje Gronsveld fietste. De politie kon niets vinden en ook de aandacht van opsporingsprogramma's mocht niet baten.

Peter R. de Vries maakte verschillende uitzendingen over de zaak. Hij zegt in een reactie dat het 'fantastisch' zou zijn als de opgedoken fiets van Groen blijkt te zijn. "Ik volg de zaak al sinds 1993. Hoop zo voor ouders dat de zaak wordt opgelost", zegt hij via Twitter.