Normal_betuweroute

EINDHOVEN – Het ROC Eindhoven en opleidingsinstituut RDP Services zal volgende maand in Rotterdam in samenwerking met uitzend- en detacheringsorganisatie Consolid een driejarige mbo-opleiding tot machinist Goederenvervoer gaan aanbieden, zo meldt SpoorPro. Op 3 september gaat de eerste klas van start. Er is inmiddels zo veel belangstelling voor de opleiding dat er al een tweede klas staat ingepland die op 18 november zal aanvangen.

De opleiding op mbo-niveau 3 zal voornamelijk aandacht besteden aan goederenvervoer, maar de student heeft ook de mogelijkheid zich te specialiseren op reizigersvervoer. Er is al flink wat belangstelling voor de opleiding, maar er is nog ruimte voor meer aanmeldingen. De groepen zullen bestaan uit maximaal zestien leerlingen. De lessen vinden plaats bij de opleidings- en adviesonderneming RDP Services in Rotterdam.

Bij deze bbl-opleiding (beroeps begeleidende leerweg), een vorm van werkend leren waarin leerlingen meestal vier dagen in de week bij een bedrijf werken en een dag naar school gaan, is ruime aandacht voor het werkveld. Het initiatief voor de opleiding komt voort uit het verwachte tekort aan gekwalificeerde machinisten. Het bedrijf Consolid verwacht met de nieuwe opleiding een aanstaand tekort aan arbeidskrachten in de vervoerssector te kunnen voorkomen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen