Normal_student_studeren_cursus_

GRONINGEN - Aankomend studenten moeten beter worden voorgelicht over hun perspectieven op een baan. De voorlichting schiet nu tekort. Dat vindt Dennis Wiersma, voorzitter van jongerenvakbond FNV Jong. Ook is hij van mening dat mbo-opleidingen zouden moeten werken met een maximumaantal studenten. Daarover bericht de website van het VARA-programma Kassa op basis van berichtgeving van het ANP.

Uit een inventarisatie van FNV Jong blijkt onder andere dat de mbo-opleidingen Pedagogisch werker kinderopvang en Helpende zorg & welzijn zeer geliefd zijn bij studenten. Maar na het afronden van deze opleidingen is de kans dat een student werk vindt niet groot. Als het aan FNV Jong ligt, wordt er spoed gemaakt met het verminderen van het aantal opleidingen met tegenvallende loopbaanperspectieven.

Vanaf studiejaar 2013-2014 is voor toekomstige mbo'ers een studiebijsluiter beschikbaar. Daarmee zullen zij beter in staat zijn om in te schatten hoe goed het toekomstperspectief van de door hen beoogde mbo-opleiding is.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres