Normal_kookstudenten

OOSTBURG – Op het Zwin College, een middelbare school voor gymnasium, vwo, havo en vmbo in Oostburg, gaat mogelijk een aantal mbo-opleidingen aanbieden, zo meldt BN De Stem. De Zeeuwse school is momenteel in overleg met het ministerie van Onderwijs om de mogelijkheden te bespreken.

De studierichtingen die wellicht in de toekomst op de middelbare school worden aangeboden, leiden op voor banen in de regio op het gebied van groen, toerisme en horeca. "We lopen al een aantal jaren met dit idee rond", zegt directeur Cees Hoek. "Het ministerie vindt ook dat er een witte vlek is in met name West- Zeeuws-Vlaanderen waar het gaat om dergelijke opleidingen. Terwijl hier juist veel werk te vinden is in die sectoren."

Hoek zou dit plan willen uitproberen aan de hand van een proefproject. Het Zwin College zou een soort dependance kunnen worden van het Edudelta College in Goes. "Leerlingen van die school die in deze regio wonen, zouden hier één of twee keer per week les kunnen krijgen, bijvoorbeeld met behulp van webcams", legt Hoek uit.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen