Normal_4820

Vandaag is de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge aanwezig bij Stichting de Meeuw voor een actuele bijeenkomst over kinderopvang. De wethouder van Onderwijs, Jeugd en Gezin zal zijn visie op kinderopvang toelichten tegen de achtergrond van actuele discussies over kinderopvang.

Stichting de Meeuw organiseert deze bijeenkomst omdat het voorschoolse programma voor taalstimulering en brede ontwikkeling Ben ik in Beeld is erkend door het Nederlands Jeugdinstituut en landelijk zal worden uitgerold.

Om het aspect van interactief voorlezen in de methode te benadrukken, neemt wethouder De Jonge een vertelkastje (kamishibai) in ontvangst. Voorlezen wordt met het vertelkastje een interactieve activiteit, dat kinderen uitdaagt om te reageren en zelf elementen aan het verhaal toe te voegen.

Ben ik in Beeld, het erkende voorschoolse programma dat al op circa tachtig kinderdagverblijven in Rotterdam en omgeving is geïmplementeerd, introduceert deze techniek nu bij kinderdagverblijven op grote schaal.

Kinderopvang is voortdurend onderwerp van maatschappelijk debat. Ook deze week besteedden landelijk dagbladen als Trouw, de Volkskrant en AD uitgebreid aandacht aan kinderopvang. Discussiepunten waren bijvoorbeeld het verplichte karakter van veel VVE-programma's met een sterke focus op taalstimulering, waardoor er te weinig ruimte overblijft voor de brede ontwikkeling van kinderen.

Ook de rol van mannen in de kinderopvang kwam ruimschoots aan bod, naar aanleiding van het onderzoek van pedagoog Louis Tavecchio naar mannelijke pedagogisch medewerkers.

Een verslag van deze netwerkmiddag verschijnt op www.benikinbeeld.org. Hier vindt u ook een agenda met alle bijeenkomsten van Ben ik in Beeld, zoals de 'mannenlunch' op 6 april.