Mediamomentje van de Dag geeft ouders tips in mediaopvoeding

Tot en met vrijdag 2 april vraagt Netwerk Mediawijsheid aandacht voor de mediaopvoeding van kinderen van 0 tot en met 6 jaar via de Media Ukkie Dagen. Nieuw dit jaar is het ‘Mediamomentje van de Dag’: een laagdrempelige tip of activiteit die voor ouders direct toe te passen is. Dit meldt Netwerk Mediawijsheid.

De campagne Media Ukkie Dagen is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid. Het netwerk heeft tot doel om de mediawijsheid van kinderen van 0 tot 18 jaar te bevorderen, met speciale focus tijdens de Media Ukkie Dagen op jonge kinderen van 0 tot en met 6 jaar, hun ouders en professionele opvoeders.
 
Dit jaar wordt voor het eerst het ‘Mediamomentje van de Dag’ geïntroduceerd, een laagdrempelige tip of activiteit die voor ouders direct toe te passen is. Elke dag wordt een nieuwe tip gegeven. De top van vandaag is: Beweeg met media. “Verzin leuke manieren om je kind(eren) te laten bewegen. Maak samen een afspeellijst aan vol liedjes waar jullie als gezin heerlijk op kunnen dansen. Of volg samen een danslesje op YouTube. Zet juist media eens in om lekker samen te bewegen.”
 
Benieuwd naar de mediamomentjes van de vorige dagen? Die zijn hier te vinden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids