Logo__cid_9f3ca14a2a344c5281242f450bd556eb_fleurpc

Met ingang van 1 oktober draagt Nijmegen een jaar lang de titel van Nationale Onderwijsstad 2017/2018. Zij is hiertoe verkozen door de Stichting Nationale Onderwijsweek vanwege het brede scala aan onderwijsvoorzieningen in Nijmegen en de prioriteit die de stad geeft aan de ontwikkeling van jonge mensen. Doorslaggevend was de verbinding van het Nijmeegse onderwijsbeleid met het thema van de Nationale Onderwijsweek 2017: gelijke kansen. Dit meldt Nationale Onderwijsweek.

De Stichting Nationale Onderwijsweek ziet onderwijs als de motor van de samenleving, de motor voor leven, leren en werken. In het onderwijs gebeuren prachtige dingen met krachtige uitwerkingen. Daarom organiseert de stichting ieder jaar in de eerste week van oktober de Nationale Onderwijsweek. De stichting wil specifiek in die week het onderwijs een podium geven door mooie voorbeelden met het hele land te delen, dialoog te entameren, ontmoeting te organiseren en de in het onderwijs aanwezige kwaliteit te vieren. Zij doet dit samen met partners, waaronder KRO-NCRV als landelijke mediapartner. Als Nationale Onderwijsstad organiseert Nijmegen de kernactiviteiten van de Nationale Onderwijsweek. 
 
De Nationale Onderwijsweek loopt dit jaar van 2 tot en met 6 oktober. Nijmegen is met ingang van die week het hele schooljaar Nationale Onderwijsstad. Zij is in die periode ‘het lab’ voor ontwikkelingen gericht op gelijke kansen en innovaties in het onderwijs. Kennis en innovatie zijn belangrijke pijlers voor de stad Nijmegen. Kenmerkend voor het Nijmeegse onderwijs is de intensieve samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en maatschappelijke partners. Nijmegen gebruikt het schooljaar 2017/2018 om innovaties in het Nijmeegse onderwijs landelijk uit te dragen en te blijven werken aan goed onderwijs met ruimte voor alle talenten. De stad doet dit met het onderwijsveld, inwoners, studenten, leerlingen, instellingen en het bedrijfsleven.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids