Logo_jantje_beton

Veel kinderen kunnen niet naar een club of vereniging om daar lekker te bewegen of avontuurlijke activiteiten te ondernemen. Daar wil Jantje Beton wat aan doen. Van 13 tot en met 25 februari halen ruim 40 duizend vrijwilligers tijdens de Jantje Beton Collecte extra geld op voor hun kas. En voor projecten van Jantje Beton ten behoeve van kinderen voor wie buitenspelen niet vanzelfsprekend is. Dat is hard nodig omdat één op de vijf kinderen niet of slechts één keer per week vrij buitenspeelt en 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt. Dit meldt Jante Beton.

Jantje Beton steunt organisaties om extra geld op te halen voor de kas. Scouting-groepen, sport- en jeugdclubs, speeltuinen en organisaties als dagopvang kunnen twee weken lang collecteren tijdens de Jantje Beton Collecte om hun eigen kas te spekken. De helft van de opbrengst is voor de deelnemende organisaties. De andere helft is voor projecten van Jantje Beton.

Iedereen die aan de collectant geeft, steunt lokale organisaties en buitenspelen voor kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Met meer inkomsten is meer mogelijk. Zoals onderhoud, aanschaf en vervanging van materialen of de organisatie van activiteiten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids