Logo_inspectie_van_het_onderwijs_logo_goed

Op 12 april 2017 publiceert de Inspectie van het Onderwijs de Staat van het Onderwijs 2015/2016. De inspectie organiseert, net als voorgaande jaren, het gelijknamige congres op dezelfde dag dat het rapport verschijnt. De aanmelding voor het congres is inmiddels geopend. Dat meldt de Onderwijsinspectie.

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs? Dan nodigt de inspectie u uit om in DeFabrique in Utrecht met de inspectie – maar nog meer met elkaar – over deze ontwikkelingen in gesprek te gaan.

Voor het congres is de inspectie nog opzoek naar mensen die een interactieve workshop willen verzorgen. De bedoeling is dat de thema’s van alle workshops verwant zijn aan de thema’s van de Staat van het Onderwijs 2015/2016. De inspectie is daarom op zoek naar goede voorbeelden die de kansengelijkheid in het onderwijs vergroten. Ook ideeën op het gebied van passend onderwijs en professionalisering van leraren(teams), schoolleiders en besturen zijn welkom. De organisatie weegt af of uw workshop in het definitieve programma van het congres past. De belangrijkste criteria die de inspectie hanteert voor een workshop zijn interactief, relevant, actueel, toepasbaar en ervaren workshopleider. Op www.destaatvanhetonderwijs.nl is meer informatie te vinden over het congres en het geven van een workshop.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids