Normal_copyright_stockfreeimages_school_les_klas_boeken
Peuters leren tellen heeft nut voor hun latere wiskundige vaardigheden. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Missouri. Dit meldt BNR Nieuwsradio.
Het was al bekend dat kinderen in groep 3 die goed zijn met getallen, later een betere baankans hebben dan andere kinderen. Dit is ook het geval als andere factoren uitgesloten worden, zoals de hoogte van het IQ en leesvaardigheid. In het onderzoek van de universiteit van Missouri wilden de wetenschappers onderzoeken wat de vroege vaardigheden zijn die kunnen voorspellen hoe makkelijk peuters zich cijfervaardigheden eigen kunnen maken. Daarom volgden wetenschappers een groep kinderen vanaf drie jaar oud en legden ze de peuters allerlei oefeningen met getallen voor. 
 
Uit het onderzoek blijkt dat een driejarige goed wordt in wiskunde als het kan begrijpen wat de telwoorden betekenen en als het simpele optelsommen kan maken tot drie. Dit lijkt logisch. Maar van alle rekenspelletjes die je met peuters kunt doen, zijn deze twee vaardigheden essentieel voor het ontwikkelen van goed wiskundig inzicht.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids