Logo_studenten__studeren__werken__huiswerk__laptop__blij__hbo__uni__mbo

In Zwolle komt vanaf september een nieuwe opleiding. Katholieke Pabo Zwolle (KPZ), hogeschool VIAA en Landstede Groep hebben de handen ineen geslagen voor de Associate degree-opleiding Pedagogisch Professional Kind en Educatie. Dit meldt De Stentor.

De opleiding is gericht op nieuwe beroepen en werkzaamheden in de kinderopvang, het onderwijs, welzijn en jeugdzorg. De inhoud van de opleiding is tot stand gekomen dankzij Landstede MBO, Katholieke Pabo Zwolle, Hogeschool VIAA én Landstede Kinderopvang. Studenten kunnen de opleiding alleen in deeltijd volgen. Hierbij kan gekozen worden tussen een dagstudie of een avondstudie. 
 
Volgens Anne Looijenga, directeur dienstverlening van de KPZ, is de kijk op onderwijs, kinderopvang, welzijn en jeugdzorg aan het veranderen. Er zijn nieuwe professionals nodig die kinderopvang, onderwijs, welzijn en jeugdzorg kunnen verbinden. De Associate degree Pedagogisch Professional Kind en Educatie kan hierin voorzien.
 
De Associate degree is een tweejarige opleiding die qua niveau tussen mbo- en hbo-bachelor in zit. Deze tweejarige opleiding is bedoeld om mbo4-studenten de kans te bieden om beter door te stromen naar het hoger onderwijs.
 
© Nationale Onderwijsgids