Normal_baby_blok

Het herhalen van woorden bij baby's zorgt voor een betere taalvaardigheid op latere leeftijd. Dit blijkt uit onderzoek van Harvard en de universiteit van Maryland. Ouders blijken een bijdrage te kunnen leveren in de woordenschat van hun kinderen. Wanneer de ouders woorden vaak herhalen als ze tegen hun baby praten, blijkt de taalvaardigheid van de baby's anderhalf jaar later beter te zijn. Dat meldt NU.nl.

"Er zijn al veel onderzoeken die aantonen dat veel praten tegen je baby goed is, maar hoe je met je baby moet praten is net zo belangrijk", zeggen de onderzoekers. Kinderen die nog niet kunnen spreken werden tijdens het onderzoek geanalyseerd tot zij twee jaar werden. Uit deze analyse blijkt dat de kinderen wiens ouders vaak woorden herhaalden de taal het beste begrepen.

Eerder bleek ook al dat kinderen die al voor de achtste maand worden voorgelezen hoger scoren op taal dan hun leeftijdsgenootjes die nog niet worden voorgelezen. Maar veel ouders zouden hier onvoldoende van op de hoogte zijn en beginnen pas met voorlezen als kinderen 2 of 3 jaar zijn. BoekStart en de GroeiApp zijn daarom een samenwerking met elkaar aangegaan om meer bekendheid te geven aan het belang van voorlezen.

© Nationale Onderwijsgids