Normal_kinderopvang_peuter_begeleider_leidster

De subsidieregeling Scholing in Kinderopvang is aangepast en opnieuw opengesteld. Dat maakte het Fonds Collectieve Belangen (FCB) bekend. De nieuwe regeling is mogelijk geworden na afstemming met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en herschikking van de totale subsidie. Dat meldt het FCB.

Veel organisaties in de kinderopvang hebben gebruik gemaakt van de subsidies uit het sectorplan Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang (WJK). De afgelopen periode hebben 2500 medewerkers in de branche Kinderopvang gebruik gemaakt van scholing met subsidie en de extra bijdrage van FCB. Daardoor was alle beschikbare subsidie verstrekt. Door de afstemming en herschikking is de aangepaste subsidieregeling per 1 juli opengesteld. Met de nieuwe subsidieregeling krijgen werknemers 50 procent subsidie op een scholingstraject.

De FCB heeft een Scholingsgids waarin de getoetste opleidingen en trainingen staan voor medewerkers. Alle opleidingen hierin zijn door kinderopvangorganisaties zelf aangedragen. De opleidingen zijn onder meer gericht op ontwikkeling van de uitvoerende professionals in hun huidige of nieuwe functie. Meer informatie over de subsidie en de Scholingsgids zijn te vinden op de website van de FCB. 

© Nationale Onderwijsgids