Normal_img_60011jpg

Op 29 juni wordt de derde Nationale ModderDag georganiseerd. Het thema van dit jaar is 'Leven in de Modder'. Het landelijke speelfestijn voor kinderen moet aandacht geven aan het dieren- en plantenleven op aarde. Inmiddels hebben zich dit jaar al 83.000 kinderen aangemeld van meer dan 1700 verschillende locaties van kinderdagverblijven tot scholen en natuurcentra. Dat meldt ModderDag.

Marc Veekamp van organisator Veldwerk Nederland: "We zijn werkelijk overstelpt met positieve reacties en aanmeldingen. ModderDag is uitgegroeid tot een fenomeen." Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste moddertoren kan maken, heksensoep brouwen, bouwen en graven met kranen of je blote handen, modderbaden: alles is mogelijk. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven.

ModderDag is een initiatief van Veldwerk Nederland en Schuttelaar & Partners. International Mud Day is ooit in Nepal ontstaan om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in onder andere Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden.

© Nationale Onderwijsgids