Bedrijfsleider Tolmachev met op de achtergrond olifant Teddy. (foto: Chris de Waard/sleutelstad.nl)

Afgelopen zaterdag opende de internationale kinderopvang Teddy Kids de deuren van hun nieuwste vestiging in Leiden. De opening werd opgeluisterd met de aanwezigheid van Teddy, een echte metershoge Indische olifant. Dit meldt Sleutelstad.nl. 

De nieuwe kinderopvang heeft zich gevestigd in rijksmonument 'De Keet' aan de Rijnsburgerweg te Leiden. Het monumentale pand heeft vier etages, die na verbouwing nu specifiek zijn ingericht op verschillende leeftijdsgroepen. Volgens bedrijfsleider Artem Tolmachev is de verbouwing het wachten waard geweest: “'We hebben lang en hard gewerkt om dit geweldige huis tot een toplocatie te maken, waar de kinderen ook echt het allerbeste kunnen krijgen aan onderwijs, vermaak en verzorging. (…) We hebben hier een stukje prachtige architectuur met veel historie weten te combineren met de allerhoogste standaard in kinderopvang en dat is een schitterende uitkomst.”
 
De opening van de vestiging werd bijgewoond door olifant Teddy en trok veel bezoekers. Zo ook de fractievoorzitter van de Leidse partij voor de Dieren, die met Tolmachev het gesprek aanging over de aanwezigheid van de olifant. Volgens Tolmachov 'een heel plezierig gesprek,' maar een volgende keer zal Teddy niet meer aanwezig zijn: "Dan verzinnen we wel iets nóg originelers, zónder wilde dieren.”
 
© Nationale Onderwijsgids