Logo_logo_kiddo_s_place_helmond_kinderopvang

Voormalige medewerkers van Kiddo's Place XL in Helmond hebben in brieven hun slechte ervaringen bij de kinderopvang opgeschreven. De ex-medewerkers spreken een angstige en achterdochtige sfeer. Directeur Eeltink spreekt de aantijgingen tegen. Vorige maand kwam de kinderopvang in opspraak na constateringen van misstanden door de GGD. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

Volgens de voormalig medewerkers kampen sommigen van hen nu met psychische problemen door hun slechte ervaringen bij Kiddo's Place XL. Directeur Jan Eeltink ontkent de aanklachten van de medewerkers en spreekt van een hetze. “Het betreft leidsters die geen contractverlenging kregen. De brieven zijn geregisseerd,” aldus Eeltink.

Vorige maand bleek dat de GGD bij onaangekondigde controles meerdere keren overtredingen van de kwaliteitseisen had geconstateerd. De gemeente dreigde met een dwangsom als de misstanden niet binnen twee weken waren verholpen. Deze deadline is inmiddels verstreken. Volgens een woordvoerster zijn opnieuw overtredingen geconstateerd. “We beoordelen nu of die aanleiding zijn om een dwangsom te incasseren.”

© Nationale Onderwijsgids