Wethouder de Jager viert de opening van het brede schoolplein

Het schoolplein van basisschool OBS De Brink is vernieuwd. Het plein is getransformeerd tot een mooie, uitnodigende speelplek voor alle kinderen uit de buurt. Het is het elfde brede schoolplein in Lelystad. Dit is vrijdag gevierd met een feestelijke opening. Wethouder Willem de Jager van Onderwijs was erbij. 

Op en rond basisschool De Brink is er het afgelopen jaar veel veranderd. De school is gevestigd in de multifunctionele accommodatie (MFA) De Brink. Een deel van dit gebouw is verbouwd, het overige deel is opgeknapt. Recentelijk is ook de nabij gelegen havenkom van de Boswijk gerenoveerd. Het brede schoolplein van De Brink is het sluitstuk van de totale renovatie van het centrum van de Boswijk. Wethouder Willem de Jager: “Met de ontwikkeling van schoolpleinen tot brede schoolpleinen willen we de verbinding tussen onderwijs en buurt nadrukkelijker tot stand brengen. De pleinen zijn nu immers aantrekkelijker en ook voor en na schooltijd toegankelijk.”
 
Groen en beplanting
Kenmerkend voor het brede schoolplein van De Brink is vooral de vernieuwde groenstrook om het plein. De groenstrook is verbreed, heeft nieuwe beplanting gekregen en er zijn nieuwe speelmogelijkheden ingepast. Het plein heeft hierdoor een vriendelijk en uitnodigend aanzicht gekregen. Ook aan de volwassen buurtbewoners is gedacht. Voor hen is er op het plein een boom met een bank eromheen geplaatst. Het ontwerp voor het brede schoolplein van De Brink is tot stand gekomen in samenwerking tussen de gemeente, de school en SKL. Voor het plein is ook een bijdrage ontvangen vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. 
 
Verbinding school en buurt
De afgelopen jaren zijn al verschillende brede schoolpleinen gerealiseerd in Lelystad. Brede schoolpleinen zijn niet alleen in gebruik onder schooltijd, maar bieden ook buiten schooltijd een speelplek en ontmoetingsplek voor alle kinderen en bewoners uit de buurt. Het brede schoolplein draagt daarmee bij aan een verbeterde verbinding tussen de scholen en de buurt. Ook wordt het buiten spelen gestimuleerd. Op dit moment wordt gewerkt aan het realiseren van nog twee brede schoolpleinen in Lelystad: één bij basisschool De Kring en een gezamenlijk brede schoolplein bij basisscholen De Schakel en De Triangel.