Terugblik op woordenschatmethode Logo 3000 in Arnhem

ARNHEM - Dit jaar is op alle locaties voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in Arnhem de woordenschatmethode Logo 3000 ingevoerd. Deze is bedoeld om taalachterstanden bij peuters aan te pakken en te voorkomen. In het jaarplan Onderwijsachterstandenbeleid wordt teruggeblikt op de resultaten van deze methode in 2013 en vooruitgekeken naar 2014. Dat meldt de website van de gemeente Arnhem.

Logo 3000 bestaat uit platen, kaarten en kant-en-klare woordenschatactiviteiten voor kinderen, ouders, leidsters en leerkrachten. Alle VVE-locaties in Arnhem hebben inmiddels het materiaal aangeschaft, zijn geschoold in Logo 3000 en werken met de woordenschatmethodiek.

Ouders worden direct betrokken bij het aanleren en oefenen van de drieduizend woorden, zodat zij zelf de woorden beheersen en hun kind daarbij thuis kunnen ondersteunen.

In 2013 is flink geïnvesteerd in de opleiding van de VVE-medewerkers van de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. In Arnhem is de helft van alle VVE-medewerkers in 2013 getoetst op taalniveau en, indien nodig, geschoold. De andere helft volgt in 2014.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres