Normal_dak

Elke derde dinsdag van september vindt in Den Haag Prinsjesdag plaats. Tijdens deze dag rijden Willem-Alexander en Máxima dit jaar voor het eerst als koningspaar met de Gouden Koets van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof in Den Haag. Daar leest de koning in de Ridderzaal de Troonrede voor. In deze Troonrede staan de plannen van de regering voor het komende jaar. 

Net als voorgaande jaren was een enthousiast promotieteam van Dak kindercentra weer aanwezig in de binnenstad om een leuk presentje aan de kinderen uit te delen. Dit jaar waren het maskers van koning Willem-Alexander voor de jongens en maskers van koningin Máxima voor de meisjes. De kinderen konden de maskers opzetten waardoor ze voor even koning of koningin konden zijn. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima konden hen zo niet over het hoofd zien tijdens de tocht met de Gouden Koets.

De maskers waren een groot succes. De kinderen konden het masker zelf houden, maar ook weggeven aan een vriendje of vriendinnetje door hun naam op de achterkant van het masker in te vullen. Daarnaast bevatten de maskers leuke weetjes over koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Wist je bijvoorbeeld dat koning Willem-Alexander vroeger piloot wilde worden en dat koningin Máxima heeft leren schaatsen van koning Willem-Alexander?

Dak kindercentra, www.dakkindercentra.nl

© Nationale Onderwijsgids