Normal_kinderopvang_2

ANTWERPEN – Om de integratie van het straatbeeld te versterken bouwt Woonhaven Antwerpen ook een kinderdagverblijf in het district Deurne. Woonhaven Antwerpen heeft al 1.330 sociale woningen en daar komen naast het kinderdagverblijf nog 39 appartementen en 6 eengezinswoningen bij, zo meldt de website Bouw en Wonen.

“De stad liet ons weten dat de vraag naar kinderopvang in Deurne-Noord hoog was. Wij hebben dan ook met plezier onze architecten de opdracht gegeven om een kinderdagverblijf te ontwerpen”, zegt directeur Bennie Forier van Woonhaven Antwerpen.

Het Autonoom Gemeentebedrijf Kinderopvang Antwerpen zal het kinderdagverblijf beheren. Het krijgt een eigen visuele identiteit en omwille van de toegankelijkheid en veiligheid zal het kinderdagverblijf gelijkvloers zijn.

De vier leefgroepen (twee baby- en twee peutergroepen) kijken uit op een centrale buitenruimte. De inrichting van het verblijf zal volledig op maat van het kind ontworpen en uitgewerkt worden. Zo wordt er onder meer gebruik gemaakt van veilige materialen en speelse kleuren die de fantasie van de allerkleinsten prikkelen.

© Nationale Onderwijsgids / Jannes Oosterveld