18 leerlingen en studenten gezocht voor nieuwe JongerenOnderwijsraad

In oktober 2023 begint een nieuwe JongerenOnderwijsraad. De Onderwijsraad zoekt hiervoor 18 leerlingen en studenten uit het hele land van alle onderwijsniveaus en –soorten die meedenken over onderwijs in Nederland. Dit meldt de Onderwijsraad.

De Onderwijsraad zoekt voor de JongerenOnderwijsraad 18 leerlingen en studenten van alle onderwijsniveaus en -soorten: van basisschool, middelbare school en speciaal onderwijs tot mbo, hbo en universiteit. Zij zijn twee jaar deelnemer van de JongerenOnderwijsraad. De raad begint in september 2023 en duurt tot juni 2025.

Leden zijn tussen de 10 en 22 jaar en hebben ideeën over hoe hun school, studie en het onderwijs nog beter en leuker kunnen worden, ze vertellen graag aan andere mensen wat ze van het onderwijs vinden en zijn bij voorkeur niet al actief in een landelijke onderwijsorganisatie (zoals LAKS, JOB of ISO).

Aanmelden

In een flyer voor leerlingen en studenten staat meer informatie over wat het inhoudt om deel uit te maken van de JongerenOnderwijsraad. Daar vinden geïnteresseerden ook hoe zij zich kunnen aanmelden en waar zij terecht kunnen met vragen. Jongerenadviesbureau Youngworks verzorgt de werving van de JongerenOnderwijsraad. Direct aanmelden kan hier.

Door: Nationale Onderwijsgids