Normal_9023

ZWOLLE (Novum) - Hogeschool Windesheim moet voor de hbo-opleiding journalistiek een herstelplan opstellen. De opleiding krijgt tot 1 april de tijd hiervoor, zo heeft de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) woensdag besloten.

Op basis van het plan kijkt de keuringsinstantie of de accreditatie met een jaar wordt verlengd. De huidige accreditatie voor de opleiding loopt tot 31 december van dit jaar.

In september oordeelt een onafhankelijk panel over het niveau van afgestudeerde studenten. De NVAO is van plan staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD) te adviseren de accreditatie van de opleiding in te trekken als blijkt dat het peil onvoldoende is.

De Inspectie van het Onderwijs stelde in april vorig jaar dat de opleiding van de Zwolse hogeschool ondermaats was. De NVAO bepaalde eind vorig jaar dat meerdere studenten van de opleiding ten onrechte een diploma hebben gekregen. De kwaliteit zou onder de maat zijn. Windesheim heeft aangegeven enkele honderden diploma's van studenten die de afgelopen twee jaar zijn afgestudeerd tegen het licht te houden.