Tuin van studentenflat zoekt kunstenaar voor mooi kunstwerk

Woningcorporatie Lefier en bouwbedrijf Van Wijnen zoeken een afgestudeerde kunstenaar van Academie Minerva die een kunstwerk kan maken voor de tuin van de studentenflat ‘Dragant’ in de wijk Selwerd te Groningen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

Verschillende studentenflats zijn in opdracht van Lefier door Van Wijnen gerenoveerd, de laatste flat wordt begin 2022 opgeleverd. Aan de achterkant van de flat is een fietspad aangelegd dat de drie studentenflats en de wijk Selwerd met elkaar verbindt. Bij die laatste flat staat al een kunstwerk van Robert Maingay uit 1969. De wens van Lefier en Van Wijnen is nu dat er ook een kunstwerk bij de ‘Dragant’ komt te staan.

Alumni Academie Minerva 

De opdracht is uitgezet via het projectbureau van Academie Minerva en wordt aangeboden aan alumni, studiejaren 2011-2021, van de opleiding. 

Traject 

Uit de aanmeldingen worden er dan drie voorstellen geselecteerd die doorgaan naar de schetsopdracht. Het definitieve ontwerp wordt dan gekozen na een presentatie waarbij de jury en de buurt hebben gestemd. Eind september 2022 zal dan het nieuwe kunstwerk waarschijnlijk voor de studentenflat worden geplaatst. 

Door: Nationale Onderwijsgids