Geneeskundestudenten helpen medisch personeel op IC Erasmus MC

Studenten met een medische achtergrond helpen sinds kort op de Intensive Care van het Erasmus MC. De studenten hebben de eerste dagen in het ziekenhuis inmiddels al achter de rug. Dit meldt Rijnmond. 

“Als student heb je tegenwoordig heel weinig kans om ervaring op te doen. Juist daarom dacht ik: waarom ook niet?” Seren Demirbilek werkt nu ongeveer een maand als zorgondersteuner op de IC. Vanuit haar opleiding werd er een oproep gedaan om te helpen op de IC.

Wekelijks evaluatiemomenten 

Geneeskundestudent Merve Rousian vindt het niet altijd even makkelijk om op de IC rond te lopen. Je komt letterlijk in een hele andere wereld terecht. Hoewel ze het werk zwaar vindt krijgen zij en de andere studenten wel voldoende ondersteuning. “Verpleegkundigen vragen iedere dag hoe het met ons gaat. Daarnaast zijn er wekelijkse evaluatiemomenten met de coördinator.”

Reanimaties en pittige nachten

Stephan Krul, die ook geneeskunde studeert, was vooral onder de indruk van zijn eerste reanimatie. “Ineens ging er een alarm af. Dat was heel luid en ik wist niet wat het was. Ook al ken je die mensen niet, het raakt je toch.” De tweedejaarsstudent is wel heel blij dat hij kan helpen op de IC, maar de nachten vindt hij wel heel zwaar. Gelukkig zijn zijn ouders en zus ook verpleegkundigen. “Met hen praat ik hierover om het toch een beetje te verwerken.”

Door: Nationale Onderwijsgids