NHL Stenden Lector Nynke Boonstra genomineerd voor Els Borst Award

Op donderdag 16 september hoorde Dr. Nynke Boonstra lector Zorg & Innovatie in de Psychiatrie bij NHL Stenden dat haar collega’s haar hebben genomineerd voor de Els Borst Award. De Award wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor het beroep van de Verpleegkundig Specialist. Boonstra zit in de top drie van genomineerden. Op 7 oktober is de prijsuitreiking en wordt bekend wie de award in ontvangst mag nemen. “Ik voel me enorm vereerd”, aldus een blij verraste Boonstra. Dit meldt NHL Stenden Hogeschool. 

Doorzettingsvermogen, sterk in relatiemanagement, passie voor praktijk en onderzoek, visionair met vernieuwende kijk op de zorg, toewijding, welzijn van de cliënt staat voorop, bevlogen lector. Het zijn enkele van de lovende kwalificaties die collega’s Boonstra toeschrijven. “Nynke weet als geen ander wetenschap, praktijk en onderwijs te combineren. Het onderzoek dat zij vanuit haar lectoraat initieert en uitvoert, heeft door de praktijkgerichtheid en het innovatieve karakter een grote waarde voor de GGZ,” aldus Evelyn Finnema, Hoogleraar Verplegingswetenschappen & Chief Nursing Officer VWS.

Eerbetoon vanuit de beroepsgroep

De award is een eerbetoon vanuit de beroepsgroep aan Els Borst: als oud-minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (1994-2002) heeft zij veel betekend voor de Verpleegkundig Specialisten. De prijs bestaat uit een beeld, een oorkonde en 500 euro.

Door: Nationale Onderwijsgids