Foto: Noordhoff. Nieuwe editie Heukels’ Flora van Nederland verschijnt op 13 februari.

Donderdag 13 februari verschijnt na vijftien jaar de nieuwe editie van het meest bekende standaardwerk over de Nederlandse Flora, de Heukels’ Flora van Nederland. Johan Osinga, directeur-generaal Natuur, Visserij en Landelijk gebied bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Leen van den Oever, directeur NIBI, nemen de eerste exemplaren in ontvangst. In de vierentwintigste editie van deze veldgids is de volledige Flora van ons land omschreven. Het boek geldt als het standaardwerk voor biologiestudenten en onderzoekers. Dit meldt Noordhoff. 

In 1883 verscheen de eerste Flora van de hand van onderwijzer H. Heukels, die een Flora voor gebruik op scholen schreef. De vierentwintigste editie van dit boek is uitgebreid tot 2.500 soorten. Het boek verschijnt gedeeltelijk in kleur, waardoor de soorten beter te determineren zijn. De veldgids bevat ruim 800 pagina’s aan gedetailleerde illustraties en achtergrondinformatie.
 

In samenwerking met Naturalis Biodiversity Center

De nieuwe editie van de Heukels’ Flora is tot stand gekomen in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center. De Leidse plantkundige Leni Duistermaat, verbonden aan Naturalis Biodiversity Center, heeft zich ingespannen om de veldgids samen te stellen.
 

Feestelijke uitreiking op 13 februari

Heukels' Flora van Nederland is uitgegeven door Noordhoff. Op donderdag 13 februari overhandigt Onno Rook van Noordhoff het eerste exemplaar van de Heukels’ Flora aan Johan Osinga (directeur-generaal Natuur, Visserij en Landelijk gebied bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Leen van den Oever (directeur NIBI). Tijdens dit moment vertelt Leni Duistermaat van Naturalis persoonlijk over de totstandkoming van de nieuwe veldgids. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids