Normal_hanze_university_foundation_aardappelproject

De Hanzehogeschool, Aeres hogescholen en de Universiteit van Wageningen gaan samenwerken in een project in Tanzania. Zij gaan hogescholen daar helpen bij het ontwikkelen van studieprogramma’s op het gebied van de aardappel-waardeketen, dus van de productie van de aardappel tot en met de verwerking en het op de markt brengen ervan. Dit meldt Hanzehogeschool.

De komende tweeënhalfjaar gaat de Hanzehogeschool samenwerken met twee hogescholen die gevestigd zijn in de hooglanden, ook wel de ‘foodbasket’ van Tanzania genoemd. Het gaat om Mbeya University of Science and Technology en MATI Uyole. Hiervoor heeft de Hanzehogeschool 400.000 euro ontvangen. 
 
De Hanzehogeschool voert het project van de aardappel-waardeketen samen met Aeres hogescholen en de Universiteit van Wageningen uit. Het project wordt gefinancierd door het Orange Knowledge Programme dat valt onder het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In het project wordt nauw samengewerkt met verschillende Nederlandse aardappelbedrijven, maar ook met aardappelbedrijven uit Tanzania. Hulp en handel gaat in dit project hand in hand.
 

Samenwerking sinds 2009

De Hanzehogeschool is sinds 2009 actief in Tanzania en heeft de afgelopen jaren al veel gedaan voor de ontwikkeling van het hoger onderwijs in Tanzania. De Hanzehogeschool is in 2016 een strategisch partnerschap aangegaan met de Universiteit van Dar es Salaam. Dit heeft geleid tot een uitwisselingsprogramma voor docenten en een jaarlijkse Summer school. In de Summer school werken Tanzaniaanse studenten en Hanzehogeschool studenten samen aan vraagstukken uit Tanzania op het gebied van duurzame energie en ondernemerschap. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids