Normal_hanze__hogeschool__groningen

Over drie jaar zijn ze klaar voor de arbeidsmarkt: de eerste managers die bedrijven een bijdrage laten leveren die verder gaat dan alleen winst maken. Het vernieuwde en unieke Master of Business Administration (MBA) programma Purpose Economy van de Hanzehogeschool Groningen bereidt ze daarop voor. Op 1 september 2020 start het programma. Dit meldt Hanzehogeschool.

Nieuwe economie

Bedrijven die gedreven worden door de purpose economy, ook wel betekeniseconomie, zijn niet alleen gericht op winst of financiële prestaties maar op een combinatie van financieel, maatschappelijk en persoonlijk voordeel en nut. Deze bedrijven willen impact hebben op de maatschappij en de wereld veranderen. En daar hoort een hele andere manier van een bedrijf leiden bij. Dit wordt de komende jaren steeds belangrijker in zowel de zakelijke wereld als de economie. 
 

MBA Purpose Economy

De MBA Purpose Economy is ontwikkeld om studenten de vaardigheden te leren die bij deze verandering horen. Studenten leren hoe succesvol een bedrijf te runnen en tegelijkertijd professioneel en ethisch te opereren, met oog voor interculturele aspecten. De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties vormen hierin de kern. 
 

Over het programma

De vernieuwde MBA wordt zowel voltijds (anderhalf jaar) als in deeltijd (twee jaar) aangeboden. De lessen worden op een blended manier gepresenteerd; een combinatie van online en klassikaal leren. De MBA Purpose Economy is bedoeld voor professionals met een hbo-opleiding en minimaal 3 jaar relevante management werkervaring in het bedrijfsleven maar ook uit bijvoorbeeld non-profit organisaties. De MBA Purpose Economy is onderdeel van de International Business School van de Hanzehogeschool Groningen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids