Normal_award__prijs

Robin van den Berg van het Anna van Rijn College in Nieuwegein en Femke Wagemakers van de Hogeschool Zuyd uit Maastricht zijn de winnaars van het NK Office 2019. De wedstrijd werd voor de vijfde keer georganiseerd door Slim in de Klas (SLBdiensten) en SURFmarket en vond plaats op het kantoor van Microsoft Nederland. Van den Berg en Wagemakers zullen Nederland vertegenwoordigen op het WK in New York dat plaatsvindt van 28 tot en met 31 juli. Dit meldt Mediatic.

Van den Berg won in de categorie dertien tot achttien jaar, met een opdracht in Excel. Wagemakers won in de categorie achttien tot en met 22 jaar met een opdracht in Word. “We moesten op school een examen doen in Word, toen was ik de beste van de klas en nu mag ik naar het WK in New York”. Aan het WK Office doen in totaal 130 landen mee. Deelnemers zullen dan zowel in Excel als in Word om de wereldtitel strijden.
 

Deelnemende partijen

Alle middelbare scholen, mbo’s en hbo’s die het Microsoft Office Certificeringsprogramma aanbieden, mogen deelnemen aan het NK Office. Dit jaar deden er 25 instellingen mee. Zij vaardigden met elkaar 33 studenten af in Word of Excel. “Wij organiseren het NK Office omdat we het belangrijk vinden dat leerlingen de juiste ICT-skills hebben als ze van school afkomen. Deze vaardigheden worden steeds belangrijker bij het vinden van een baan. Met een Excel-certificering op zak heb je op dat vlak vaak meer mogelijkheden”, aldus Borgsteede.
 

Over Slim in de Klas

Slim in de Klas is een initiatief van SLBdiensten dat als missie heeft studenten, leerlingen en docenten vaardiger te laten worden met ICT. Dit doet zij door certificeringstrajecten te faciliteren die op een laagdrempelige manier kunnen worden ingezet in het onderwijs. De organisatie helpt en begeleidt docenten die deze certificeringstrajecten op willen zetten en is aanspreekpunt en distributiepartner voor leveranciers die deze certificeringstrajecten willen uitrollen in de onderwijsmarkt.
 
Door: Nationale Onderwijsgids