Normal_laptop__typen__solliciteren__bloggen__verslag__huiswerk__student

SURFmarket heeft de overeenkomst met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Academia verlengd. Acadamia is de online toegang tot audiovisuele bronnen voor het hoger onderwijs in Nederland. Studenten en medewerkers maken in 2017 gratis gebruik van de online portal. Dat meldt SURF.

Academia is de online toegang tot bijna 90.000 audiovisuele bronnen voor het hoger onderwijs in Nederland. De selectie uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid wordt speciaal beschikbaar gesteld en omschreven voor het onderwijs en wetenschap. De archieven van Beeld en Geluid bestaan uit onder andere actuele tv-aanwas, historisch tv-archief, actuele en historische AV collecties zoals natuurbeelden, film, RVDcollectie en Polygoon, historisch en actueel radiomateriaal en materiaal op speciaal verzoek.

Voor instellingen in het hoger onderwijs is de toegang tot Beeld en Geluid in Academia gratis. Medewerkers en studenten loggen via een portal in en gebruiken de archieven zowel binnen de instelling als thuis.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids