Normal_studenten__laptop__digitaal__hbo__uni__studeren__werken__groep

Een grote meerderheid van de medewerkers in het hbo is (zeer) tevreden over hun werk. Het gaat om een percentage van 80 procent. Dit blijkt uit het rapport ‘Werkbeleving in hogescholen’ van Zestor. Dit meldt Zestor.

In het rapport staan de resultaten van een medewerkersonderzoek tussen 2016 en 2018 bij zestien hogescholen. De tevredenheid is binnen tien thema’s onderzocht. Uit het rapport komt naar voren dat de tevredenheid bij alle thema’s gestegen of gelijk gebleven is ten opzichte van vorige metingen. 
 
Het thema ‘werk en perspectief’ heeft de hoogste score gekregen. Het minst tevreden zijn medewerkers over de werkdruk en de academie/dienstdirectie. Er is wel een lichte verbetering zichtbaar bij deze thema’s ten opzichte van vorige metingen. 
 
Binnen de thema’s worden onderwerpen besproken die medewerkers belangrijk vinden. ‘Plezier in het werk’ staat op de eerste plaats in de top tien met belangrijskte aspecten. Het thema ‘samenwerking binnen het team/opleiding’ kan volgens medewerkers verbeterd worden, evenals ‘balans tussen werk en privé.
 
28 procent van de medewerkers geeft aan dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen tijdens hun werk. Dit percentage is een stuk hoger dan bij werkend Nederland. Daar is het percentage 7 procent. Medewerkers van hogescholen zijn gemiddeld erg tevreden over de optie om in hun werk nieuwe vaardigheden aan te leren. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids