Normal_studeren_student_boeken_lezen_cursus

Schoolleiders zijn verplicht zich iedere vier jaar te herregisteren. Met ingang van 2019 kan dit ook door het samenstellen van een digitaal portfolio met praktijkervaringen. Marnix Onderwijscentrum is voor dit doel door het Schoolleidersregister erkend als professioneel beoordelaar van informeel leren. Dit meldt Marnix Academie.

Via het assessmentcenter van Marnix Onderwijscentrum kan een schoolleider zich voortaan op basis van praktijkervaring laten herregistreren in het Schoolleidersregister PO. Aan de hand van een digitaal portfolio – voorzien van relevante filmpjes, feedback van collega’s en/of een verslag van het functioneringsgesprek - mag de schoolleider aantonen dat hij/zij zich voldoende heeft ontwikkeld om opnieuw te herregistreren voor de komende vier jaren. Naast het beoordelen, kunnen medewerkers van Marnix Onderwijscentrum meekijken of het portfolio zich goed vult.
 

Regie over het leerproces

Judith Amels, coördinator van het assessmentcenter: “Als je je wilt professionaliseren via ons assessmentcenter kies je één of meerdere thema’s waar je aan wilt werken. Je hebt zelf de regie over je leerproces: je bepaalt wat je wilt leren, met wie en in welk tempo. Dat is anders als je een opleiding volgt. Dan ligt het allemaal veel meer vast.” Een gevuld portfolio wordt beoordeeld door twee assessoren. Na een positief valideringsgesprek ontvangt de schoolleider een certificaat. 
 

Marnix Academie

De Marnix Academie is een gespecialiseerde protestants-christelijke hogeschool die zich richt op de opleiding en verdere professionalisering van leraren basisonderwijs. De Marnix Academie behoort met circa 1300 studenten en circa 150 medewerkers tot de middelgrote hbo-instellingen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids