Normal_ipad__tablet__onderwijs__docent__leerling__uitleg__ipad_onderwijs__digitaal

Sinds de invoering van het Passend Onderwijs is er een groeiende vraag naar goed opgeleide leraren, die maatwerk kunnen leveren binnen de groeiende diversiteit in het basisonderwijs. Met de nieuwe tweejarige opleiding Master Passend Meesterschap worden leraren toegerust om vanuit een gefundeerde visie op onderwijs professioneel met complexe situaties in de klas te kunnen omgaan. De eerste lesgroepen gaan in september 2017 van start. Dit meldt Marnix Academie.

Deze masteropleiding is ontwikkeld door de partners van Radiant Lerarenopleidingen, een samenwerkingsverband van negen pabo’s in Nederland. De master wordt op drie lesplaatsen in Nederland aangeboden. De Master Passend Meesterschap past in het beleid van het Ministerie van Onderwijs om te zorgen voor hoger gekwalificeerde leraren in basisscholen. Deze masteropleiding is een logisch vervolg op de bachelorstudie leraar basisonderwijs. 
 
Speerpunten in de masteropleiding zijn: omgaan met diversiteit, goed onderwijs voor alle leerlingen, uitgaan van ontwikkelingsmogelijkheden, samenwerken in team en keten, persoonlijk leraarschap en een onderzoekende houding. De professional staat centraal in de bijeenkomsten van de masteropleiding. Complexe situaties uit de beroepspraktijk in de groep, de school en de keten worden tijdens de bijeenkomsten uitgewerkt. De opleiding wordt verzorgd door lectoren en docenten van de meewerkende hogescholen. Zij hebben ruime ervaring op het gebied van passend onderwijs.
 
Na afronding van de opleiding mogen deelnemers de titel Master of Education (MEd) voeren.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids