Normal_iso__logo

In 2019 organiseert het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) voor de vijfde keer de Docent van het Jaar verkiezing. Tot 25 januari kunnen instellingen voor het hoger onderwijs een docent nomineren voor Docent van het Jaar 2019. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

Het ISO wil met de Docent van het Jaar verkiezing inspirerende docenten en het docentschap in een positief daglicht zetten. Docenten zijn erg belangrijk in het hoger onderwijs en worden geacht flexibel mee te gaan in de steeds veranderende wereld van het onderwijs. Voor de docent die hier het meest inspirerend mee omgaat, is er de Docent van het Jaar verkiezing. 
 
Tot 25 januari 2019 kunnen instellingen voor het hoger onderwijs een docent nomineren voor Docent van het Jaar 2019. Dit kan door via de website van Het ISO een formulier in te vullen. De uitreiking van de prijs is op 13 april 2019.
 
In 2018 werd Youssef El Bouhassani de nieuwe Docent van het Jaar 2018. Hij is docent Toegepaste Wiskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en daar ook al verkozen tot HvA Docent van het Jaar.  De jury prees hem om de manier waarop hij een brug weet te slaan tussen theorie en praktijk en de ontwikkeling van studenten centraal zet. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids