Normal_studenten_studiegroep_samenwerken

In de week van 12 tot 18 november aanstaande vindt de Week van de Internationale Student plaats. Door het hele land organiseren hogescholen, universiteiten, gemeenten en Nuffic evenementen om het belang van internationaal talent voor Nederland te laten zien. Dat meldt Nuffic.

Zo zijn er onder meer webinars, social media take overs, foodfestivals, career events en open dagen voor, met en door internationale studenten. De week komt voort uit de wereldwijde dag van de internationale student.
 
Internationale studenten worden steeds belangrijker voor het Nederlandse onderwijs. Ze dragen via de international classroom bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Daarnaast leveren ze zowel tijdens als na hun studie een aanzienlijke economische bijdrage. Zo leveren studenten die na hun studie in Nederland blijven wonen en werken de schatkist jaarlijks circa 1,57 miljard euro op.
 
Door de stijgende aantallen is er ook in toenemende mate aandacht voor thema’s als huisvestingsproblematiek, het gebruik van Engels in het onderwijs en de kosten van het aantrekken van internationaal talent.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids