Normal_proctor-ondertekening

Een stremming op het spoor, een onverwachte file of een wekker die niet afgaat. Binnenkort hoeft menigeen student daar geen stress om te hebben als hij examen moet doen. Met proctoring, een nieuwe manier van online examentoezicht, is het mogelijk om examen te doen waar en wanneer het de kandidaat het beste uitkomt, dus ook thuis aan de keukentafel. 

Om dit mogelijk te maken hebben ProctorExam en eX:plain een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarmee zij het afnemen van toetsen onder examencondities op afstand op grote schaal kunnen aanbieden aan onderwijs en bedrijfsleven.

Dit doen zij ieder vanuit hun eigen expertise. ProctorExam is een startup die een ingenieus controlesysteem met meerdere camera’s en menselijk toezicht heeft ontwikkeld, waarmee al diverse awards gewonnen zijn. eX:plain is een van de grootste exameninstituten van Nederland en draagt zorg voor de ontwikkeling, afname en correctie van circa 300.000 examens per jaar.

Door het aanbieden van de nieuwe dienst, zijn examenkandidaten niet langer plaats- en tijdgebonden om hun examen te doen. Dit kan ook thuis, in het klaslokaal of op de eigen werkplek. Een surveillant (proctor) houdt op afstand toezicht (live of achteraf) en zorgt voor de identiteitscontrole van een of meerdere kandidaten terwijl zij examen doen. Inmiddels hebben verschillende hogescholen en universiteiten als de UvA, Universiteit Utrecht, TU Eindhoven en TU Delft al gebruikgemaakt van proctoring bij hun toetsen. 

Daniel Haven, directeur ProctorExam: “Wij zijn erg verheugd over deze samenwerking voor de Nederlandse markt. eX:plain heeft een sterke reputatie binnen het onderwijs in Nederland en enorm veel ervaring om nieuwe technologieën en processen in het Nederlandse onderwijs en bedrijfsleven te introduceren. ProctorExam excelleert in technische kennis en blijft zich richten op het verbeteren van het platform.”

Eugène Wolf, directeur eX:plain: “Als kennis- en dienstencentrum voor examinering en professionele ontwikkeling biedt proctoring ons en onze partners de mogelijkheid om examinering kwalitatief en laagdrempelig dichterbij te brengen. Dat merken we bijvoorbeeld aan de interesse bij verschillende universiteiten, hogescholen en opleiders om proctoring te gaan gebruiken bij hun toetsen en examens.”

Erik op den Kelder, projectleider Leven, Lang, Leren van Stenden Hogescholen/NHL: “Nieuwe en flexibele manieren van studeren dagen ons uit om ook na te denken over nieuwe toetsvormen en procedures. Het op afstand afnemen van toetsen onder examencondities door middel van Live Proctoring sluit hier naadloos bij aan. De student is daardoor niet langer afhankelijk van procedures binnen de hogeschool en kan zijn leeruitkomsten door middel van afstandstoetsing op elk gewenst moment aantonen.

Meer informatie over de mogelijkheden van proctoring is te vinden op: www.proctoring-services.nl  

(Dit is een advertorial van eX:plain en ProctorExam)