Foto door: Richard Broekhuijzen

Politievrouw Ellie Lust is op donderdagmiddag 24 mei te gast bij de Hanzehogeschool Groningen. In het kader van de lustrumactiviteiten wordt ze bevraagd door studenten, docenten en publiek over haar vele activiteiten in binnen- en buitenland en met name op het thema veiligheid. Dat meldt Hanzehogeschool. 

Nederland leerde Lust kennen in 2005 toen ze haar opwachting maakte in Opsporing Verzocht. In 2016 was ze te zien in het programma Wie is de Mol? als een van de deelnemers. Afgelopen maand startte Ellie op Patrouille, haar eerste eigen programma op televisie.

Ellie Lust werd geboren in Amsterdam, werkte ruim twintig jaar als politievrouw en is momenteel woordvoerder bij bureau communicatie van de Amsterdamse politie. Tijdens de collegetour vertelt Ellie over veiligheid in het algemeen. Daarna is er een meet & greet. De opbrengst van de lezing gaat naar Stichting Leergeld, een van de goede doelen tijdens het lustrumjaar.
 
De collegetour met Ellie Lust is een van de activiteiten in het lustrumjaar van de Hanzehogeschool Groningen. Dit jaar is het precies 220 jaar geleden dat aan de Academie van Teeken-, Bouw- en Zeevaartkunde de eerste les werd gegeven. Om dat te vieren organiseert de HG in de periode van januari tot en met mei diverse activiteiten. De lustrumperiode staat in zijn geheel in het teken van EmpoWErMEent.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids