Logo_download__2_

In Eindhoven is dit weekend de zestiende Dutch Design Week (DDW) begonnen. Er zijn er meer dan zeshonderd exposities, presentaties, lezingen en netwerkbijeenkomsten, waaraan in totaal circa 2500 deelnemers te pas komen. Onderdelen van de DDW zijn op 110 zeer diverse plekken in de stad. Dit meldt DDW.

Met meer dan 600 exposities, presentaties, lezingen en netwerkbijeenkomsten is het evenement inhoudelijk rijk en divers. Behalve vaste waarden en terugkerende onderdelen, is een belangrijk deel van het programma ingeruimd voor ideeën en innovaties die bijdragen aan een verbeterde wereld. Dit sluit aan bij het thema ‘Stretch’, een oproep – aan zowel deelnemers als publiek – om zich buiten de comfortzone te wagen en hoog te reiken.

Het programmamanagement onderscheidt dit jaar meerdere trends. Veel aandacht gaat uit naar de invloed van digitalisering en robotisering van de samenleving. Ook sociaal-maatschappelijke vraagstukken en de circulaire economie komen ruim aan bod en is een rol weggelegd voor ambachten: het herontdekken van oude productiemethoden of juist het ontwikkelen van geheel nieuwe toepassingen.
 
Jaarlijks terugkerende onderdelen zijn de Graduation Show van Design Academy Eindhoven, de uitreiking van Dutch Design Awards, de presentaties van Dutch Invertuals, Stimuleringsfonds en YKSI. Ook het Van Abbemuseum, Kazerne, MU, Piet Hein Eek, Sectie-C, ABN AMRO, Textielmuseum en TAC organiseren dit jaar weer tentoonstellingen. Ook in VEEM en op het Ketelhuisplein op Strijp-S zijn vele expo’s, evenals in het VDMA en NRE-terrein in het centrum. Het Klokgebouw (onder artdirectorschap van Overtreders W) biedt dit jaar onder meer plaats aan Mind the Step van de Technische Universiteit Eindhoven, Delft en Twente.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids