Logo_fontys__logo

Studenten en docenten van Fontys Hogescholen in Eindhoven werken nauw samen met ondernemers die graag willen innoveren. De expertise-afdeling Fontys Centre of Expertise High Tech Systems and Materials (HTSM) is in 2013 in het leven geroepen om antwoord te kunnen geven op vragen waarin technologische vernieuwing centraal staat. Dat meldt de Vereniging Hogescholen. 

Vooral op het gebied van hightech schieten de studenten en docenten van de hogeschool de bedrijven te hulp. Ondernemers die een specifieke vraag hebben, bijvoorbeeld over big data, robotisering of  3D-printers, worden gekoppeld aan de studenten en docenten met de juiste expertise. Bedrijven en organisaties uit de wijde omgeving van Eindhoven melden zich om samen te werken.

Deze week vindt de Dutch Technology Week plaats. Hier delen diverse ondernemers hun eigen ervaringen met zowel deskundigen van Fontys als met andere ondernemers. Niet alleen innovatie staat daarbij centraal, maar er wordt ook gesproken over welke gevolgen vernieuwingen hebben voor bijvoorbeeld medewerkers of productiemachines.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids