Normal_studenten_college

vrijdag 1 september aanstaande wordt op de Hanze Hogeschool Groningen een welkomstdag gehouden voor internationale studenten. Ruim 900 studenten uit alle uithoeken van de wereld maken die dag kennis met de hogeschool, het verenigingsleven en de stad Groningen. Dat meldt Groningen Nieuws. 

Nadat de studenten officieel zijn ingeschreven, worden zijn welkom geheten door wethouder Joost van Keulen en Rob Verhofstad, lid van het College van Bestuur van de hogeschool. Vervolgens staat er een lezing op het programma over de Nederlandse (onderwijs)cultuur en over de sociale activiteiten van de studieverenigingen en ESN Groningen. Verder is er een informatiemarkt waar allerlei studentenorganisaties zich presenteren. Studenten kunnen zich deze dag alvast inschrijven bij een vereniging. Ook een fietsenmaker, de Gemeente Groningen, de mediatheek en het talencentrum zijn van de partij om de jongeren van informatie te voorzien.

Voor studenten die niet afkomstig zijn uit de Europese Unie start de kennismaking met hun nieuwe studie en woonplaats al op donderdag 31 augustus; voor hen is er dan een zogeheten pre-Welcome Day. Op deze dag staan met name de praktische dingen omtrent het immigreren centraal.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids