Studenten en leerlingen werken samen tijdens project Eten zonder handen

Honderd Technasium leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek en Oranje Nassau College, een aantal ICT studenten van de Haagse Hogeschool en studenten Verpleegkunde van mboRijnland begonnen op dinsdag 2 april aan het project Eten zonder handen. Tijdens dit project zijn de leerlingen en studenten bezig met het ontwikkelen en het ontwerpen van een eetrobot. Dat meldt MboRijnland. 

De leerlingen en studenten deelden kennis met elkaar tijdens de kick-off. Hbo-student Thomas geeft aan dat er al wel eetrobots bestaan, maar dat zij een betere versie willen maken. Deze variant zou ook mee moeten kunnen naar een restaurant. Jay, vierdejaarsstudent Verpleegkunde aan mboRijnland, vindt de eetrobot een aanwinst voor het onderwijs en voor de zorg. “We leren tijdens dit project ook hoe we met een eetrobot moeten werken tijdens de opleiding”, zo stelt hij.

Kennismaking met studenten 

Docent Stefan Hollebrandse van het Oranje Nassau College ziet dat zijn leerlingen tijdens de opdrachten ook echt het idee hebben dat ze belangrijk zijn. “Onze leerlingen maken op deze manier ook kennis met studenten van de opleidingen ICT en zorg.”

Prototype van de robotarm 

De leerlingen maken in de komende maanden ook een prototype van een robotarm. En aantal hbo-studenten ICT begeleidt de leerlingen daarin.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk