Willemsen-De Koning neemt leerlingenvervoer over van Dutax

Het leerlingenvervoer in de gemeente Drimmelen werd jarenlang uitbesteed aan Dutax uit Hooge Zwaluwe. Maar vanaf augustus 2024 neemt de Arnhemse vervoerder Willemsen-De Koning het leerlingenvervoer over. Dat meldt het AD.

Vanaf de start van het nieuwe schooljaar zal Willemsen-De Koning het vervoer tussen school en thuis voor ongeveer tweehonderd leerlingen uit de gemeente Drimmelen verzorgen.

Deze overname heeft niets te maken met de kwaliteit van Dutax, zo stelt wethouder Jürgen Vissers in een persbericht. “Na vele jaren prima dienstverlening moet Dutax het stokje doorgeven. Zo gaat dat met een aanbesteding.”

Aanbesteding 

Het is ook verplicht om het leerlingenvervoer na een bepaalde periode opnieuw aan een andere vervoerder uit te besteden. Willemsen-De Koning kwam nu als beste uit de bus en zal de komende drie tot zeven jaar de leerlingen vervoeren. Het bedrijf verzorgt voor meerdere gemeenten het leerlingenvervoer.

Extra aandacht voor de kinderen tijdens de overgangsperiode 

Willemsen-De Koning en de gemeente Drimmelen zorgen voor een goede overgang. Er is extra aandacht voor de kinderen. Zij krijgen met nieuwe chauffeurs te maken en soms worden er andere routes gereden dan dat ze gewend zijn. Die veranderingen kunnen hun weerslag hebben op de kinderen.

Kennismaking nieuwe chauffeur 

Willemsen-De Koning zal zo snel mogelijk ouders en/of verzorgers informeren over de overname. Voor ouders en hun kinderen is het mogelijk om een bijeenkomst bij te wonen. En voor de start van het nieuwe schooljaar is er nog een mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwe chauffeurs.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk