Logo_special_heroes_handicap

Vrijdag 16 juni vond in Groningen de Special Heroes Olympic Challenge plaats. Deze grote sportdag voor leerlingen uit speciaal onderwijs sluit aan bij de Special Olympics Regionale Spelen Groningen die een dag later plaatsvond op het sportcomplex. Dit meldt Special Heroes.

430 leerlingen van 10 tot 14 jaar uit het speciaal (basis) onderwijs uit Drachten, Assen, Haren, Veendam en Groningen hebben meegedaan met Special Heroes Olympic Challenge.  Op twee locaties gingen zij met elkaar de sportieve strijd aan op het gebied van onder andere tennis, freerunning en survival. In totaal 28 sporten konden beoefend worden, waarvan de leerlingen er drie konden kiezen. De sportlessen worden gegeven door trainers en vrijwilligers van diverse sportverenigingen uit Groningen en omstreken. De Olympic Challenge wordt georganiseerd door Special Heroes, De Brug provincie Groningen en studenten van de Hanzehogeschool, Alfa-college en Drenthe College. 
 
Door koppeling van de Special Heroes Olympic Challenge aan de Special Olympics Regionale Spelen Groningen konden leerlingen kennismaken met Special Olympics. Hierbij streden ruim zevenhonderd Noord-Nederlandse sporters met een verstandelijke beperking om de eerste prijs. De regionale Special Olympics vinden eens in de twee jaar plaats in Groningen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids