Logo_vereniging_hogescholen_logo

Vandaag is Projectbuiten.nl gelanceerd. In dit gezamenlijke initiatief van hogescholen en Zestor kunnen hogescholen tijdelijke projectopdrachten en meeloopstages binnen de eigen school ook openstellen voor medewerkers van andere hogescholen. Het doel is kennis en ervaring uit te wisselen. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

Project Buiten is een gezamenlijk initiatief van hogescholen en Zestor, het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo. Het is een online platform voor medewerkers in loondienst van hogescholen, waarop tijdelijke projecten kunnen worden aangeboden bij de eigen of een andere hogeschool. Hiermee doen medewerkers kennis, ervaring en inspiratie op of bouwen ze hun specialisme verder uit. Project Buiten is gebaseerd op het principe van wederkerigheid. In plaats van elkaars concurrenten te zijn, wordt de uitwisseling van kennis en expertise benadrukt. 
 
Inmiddels doen vijf hogescholen, waaronder Hogeschool Inholland, Hogeschool van Amsterdam en Windesheim, mee met het project. Vereniging Hogescholen, 10voordeleraar en Zestor hebben zich ook aangesloten. Zeven hogescholen zijn bezig met de voorbereiding en met een aantal andere hogescholen zijn de gesprekken gestart.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids