Normal_scheikunde_laboratorium__compfight_

Tot 16 maart 2017 kunnen studententeams voorstellen indienen om in mei/augustus 2017 een onderzoeksstage te doen in de chemie. De stage heeft tot doel om een creatieve oplossing te vinden voor een maatschappelijke of industriële uitdaging. De studentencompetitie wordt georganiseerd door Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) van het NWO in samenwerking met de Topsector Chemie. Dit meldt Techniekpact.

Masterstudenten en laatstejaars hbo-studenten kunnen zich voor de studentencompetitie inschrijven. Voorwaarde is wel dat zij een studie doen in de richting van chemie, zoals chemie, biologie, natuurkunde of informatica. Studententeams kunnen gevormd worden vanuit één studierichting, maar ook studenten van verschillende disciplines mogen samen een team vormen. De onderzoeksstage levert ook geld op voor de studenten. De Topsector Chemie wil hiermee een boost geven aan de carrière van studenten.
 
Teams kunnen zich tot 16 maart 2017 inschrijven voor de studentencompetitie. Meer informatie is te vinden op www.nwo.nl/studentcompetition. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids