Logo_windesheim_flevoland

Ruim 5 jaar geleden sloegen Rijksoverheid, Provincie Flevoland en de gemeenten Almere en Lelystad de handen ineen om hoger onderwijs in Flevoland te realiseren. Met succes, want sinds de start in 2011 heeft Windesheim gestaag gebouwd aan het aantal opleidingen. Inmiddels studeren er ruim 2500 studenten aan de hogeschool. Dit meldt de provincie Flevoland.

Op 30 augustus 2016 kregen de huidige bestuurders Onderwijs van de provincie - Jan-Nico Appelman - en gemeenten de geactualiseerde business case overhandigd. Daaruit blijkt dat Windesheim Flevoland goed op koers ligt. Er is sprake van een solide financiële basis. De verwachting is dan ook dat de groei van het aantal opleidingen en studenten doorzet.
 
Gedeputeerde Appelman gaf in zijn reactie aan trots te zijn op de resultaten van de hogeschool. "Windesheim draagt bij aan een goed geschoolde beroepsbevolking en daar hebben Flevolandse bedrijven grote behoefte aan. De hogeschool maakt deel uit van netwerken en verbindt zich onder andere met co-makerships aan bedrijven. Ik ben heel blij en tevreden met deze aanwinst voor Flevoland." 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids