Normal_student__studeren__leren__boeken__thuis

De voorlichting van universiteiten en hogescholen via opleidingspagina's laat nog steeds te wensen over. Dat blijkt uit het jaarlijkse voorlichtingsonderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De universiteiten en hogescholen zijn met eerdere aanbevelingen van de studentenbond wel aan de slag gegaan, maar op een aantal thema's is volgens de LSVb nog veel te behalen. Dat meldt LSVb.

Volgens de studentenbond is de voorlichting voor aankomende studenten nog steeds niet voldoende. De LSVb adviseert de hogescholen en universiteiten om per opleiding studenten duidelijk te informeren over de omvang van de studie, de kansen op een baan en de mogelijkheden voor studenten met een functiebeperking. Ook moedigt de studentenbond aan om studenten te informeren over de mogelijkheden om deel te nemen in de medezeggenschap en daarmee mee te denken over hun eigen onderwijs en universiteit of hogeschool.

Dit jaar lag de focus van het onderzoek specifiek op de voorlichting over studiekeuzeactiviteiten. De Sinds dit jaar kunnen studenten al voor het moment van inschrijven activiteiten volgen die moeten aantonen of de opleiding bij de student past. LSVb concludeert dat de voorlichting over de procedures en uitkomsten van deze activiteiten nog achterblijft. De studentenbond deelt aan het begin van het academisch jaar 2016-2017 alle aanbevelingen uit dit onderzoek met universiteiten en hogescholen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids