Normal_studiekeuze__pijl__kiezen

Op vrijdag 24 juni presenteert een ruime meerderheid van de Tweede Kamer, studenten en scholieren een actieplan om verkeerde studiekeuze tegen te gaan. Dit doen zij omdat 30 procent van de eerstejaarsstudenten een verkeerde studiekeuze maakt. Dat moet en kan beter, vinden politiek, studenten en scholieren. Door middel van tien verbeterpunten willen zij de overgang van het voortgezet onderwijs naar het hoger onderwijs verbeteren en uitval voorkomen. Dat meldt Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Ook gaan de politici, studenten en scholieren op werkbezoek bij de rechtenfaculteit van de Universiteit Utrecht. Op deze faculteit is op dat moment een studiekeuzecheck aan de gang. Zij spreken met studenten die de check doorlopen. Deze studenten in spe maken kennis met de opleiding die zijn voornemens zijn te volgen. De Universiteit Utrecht is een best practice, aldus het ISO. ISO-voorzitter Linde de Nie: “Sommige instellingen sturen de aangemelden louter een vragenlijst om te kijken of opleiding en student bij elkaar passen. De Universiteit Utrecht richt een dag in waarbij daadwerkelijk wordt gekeken of studenten en opleiding bij elkaar passen.”

Het bezoek duurt van 11.30 tot 13.00 uur en vindt plaats op het Janskerkhof, te Utrecht. Naar verwachting zal de ondertekening van het actieplan om 12.30 uur plaatsvinden.

© Nationale Onderwijsgids