Normal_copyright_stockfreeimages_hand_medicijnen_pillen_medicatie

Twee Utrechtse studenten hebben een pil ontwikkeld om slimmer te werken. Het voedingssupplement bevat natuurlijke stoffen waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze de concentratie en het geheugen verbeteren. 

Het voedingssupplement Study Buddy is ontwikkeld voor studenten en professionals die tijdens hun studie en/of werk zich langer willen concentreren. Study Buddy bevat natuurlijke stoffen die ervoor zorgen dat de hersenfuncties beter gaan werken. Binnen 30 minuten na inname van een capsule verbetert de doorbloeding van de hersenen en gaat het concentratievermogen omhoog.
 
Vorig jaar bleek uit onderzoek van onderzoeksbureau No Ties dat één op de tien studenten wel eens drugs of medicijnen gebruikt om beter te studeren. 60 procent hiervan slikt het medicijn Ritalin, maar dit kan wel leiden tot mogelijke bijwerkingen als hoofdpijn, buikpijn, gebrek aan eetlust en angstaanvallen. De studenten hopen dat hun pil de functie van koffie, energiedrankjes en stoffen als ritalin gaan vervangen als middel zonder bijwerkingen om productiever te zijn.
 
© Nationale Onderwijsgids