Normal_leefstijl

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Impuls Kinderopvang gaan samenwerken om de gezonde leefstijl bij jonge kinderen te bevorderen. De onderwijsinstelling begint met een onderzoeksproject naar het optimale eet- en beweegpatroon en hoe pedagogisch medewerkers daar in de praktijk aan kunnen bijdragen. Dat meldt Vakblad Vroeg. 

In het eerste project Preschool@Healthyweight wordt vanaf 1 mei een voedings- en beweeginterventie uitgevoerd op de voorscholen van Impuls. Op basis van de resultaten wordt een hbo-competentie Leefstijladvisering ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers van de voorscholen. Het uiteindelijk doel is dat medewerkers met deze competentie de kinderen met achterstand voortaan beter bereiken. Dat moet leiden tot een gezonde gewichtsontwikkeling en minder gezondheidsverschillen tussen de peuters.

Impuls zal de nieuwe kennis over gezonde leefstijl overnemen in haar beleid en de dagelijkse praktijk. De HvA werkt in dit onderzoek ook samen met Brancheorganisatie Kinderopvang Amsterdam, Nederlands Jeugdinstituut, RIVM Centrum voor Gezond Leven en VU medisch centrum.

© Nationale Onderwijsgids